Logo DeskohraníLetos bylo Deskohraní přesunuto zpět na říjen a bylo vidět, že termín (9.-17. října 2010) vám vyhovoval – Tyršův dům praskal ve švech! Ludotéku za celý týden navštívilo 5400 hráčů, dalších 1400 se zúčastnilo přibližně 80 turnajů. Čtyřpohár letos proběhl ve hrách Mořeplavci, Vládci podzemí, Thunderstone a Steel Driver. Vítězem se stalo družstvo z Třebotova ve složení Jana Dvořáková, Michal Jindra, Ondřej Makovec a Pavel Vykydal.

    Tyršův dům se v době Deskohraní stal vyhledávaným cílem spousty hravých nadšenců. (Foto archiv Jana Šoupalová)Už 3. ročník mistrovství ČR v Agricole vyhrál Jan Krček a vítězem 9. ročníku mistrovství ČR v Osadnících z Katanu se stal Petr Frajvald. Osadníci zároveň na letošním Deskohraní oslavili 15. výročí. Z dalších turnajů nelze zapomenout na Mistrovství Evropy juniorů v Zatre, už třeba proto, že Zatre si na letošním Deskohraní zahrál i sám předseda federace Zatre Wolfgang Wichmann. Mnozí z vás si zasoutěžili v turnajích v čerstvých novinkách – například ve hrách Fauna nebo Dračí srdce.

    Bohatý byl dopolední program pro školy, ale mnoho dětí přišlo i v odpoledních hodinách s rodiči. Dětských turnajů se konala celá řada, a to pro všechny věkové kategorie – nejmladšímu účastníkovi turnajů byly tři roky. Dětský turnaj ve Viva Topo vyhrála pětiletá Vivien, přestože hrály nejen starší děti, ale i dospělí!

    Duha - sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesiNově jsme zpestřili Ludotéku rychlokurzy her, na kterých jste mohli obdivovat nádherně namalované figurky ze Space Hulka nebo proniknout do taktických detailů Puerta Rica, Tikalu a dalších her. Již tradičně proběhlo také Fórum autorů, kde jste si mohli vyzkoušet například prototyp hry Verona. Hrou roku letos Akademie her vyhlásila francouzský Dixit.

    Autor