Prahou plnou strašidel 2010 Ze tmy jedné z pražských uliček vybíhá tříčlenná skupina. Udýchaně se zastaví pod lampou a jeden z nich vytahuje z kapsy malý sešitek. Nad ním se rozvíjí živá diskuse.
    „Říkám ti, je to pozpátku…“
    „Ale ani náhodou, musíš vynechat každé třetí koukej…B..A…M…“
    Netrvá dlouho a skupina se dohodne, vytáhne mapu a zkontroluje směr. Po chvilce strávené na světle se opět vrhají do temnoty, kde na ně čeká další ze strašidel.

    Prahou plnou strašidel 2010 Prahou plnou strašidel je závod, který každým rokem pořádá Junák – svaz skautů a skautek ČR, od roku 2006 za spolupořadatelství Městské části Praha 1. Závod, který v lednovém podvečeru probíhá v ulicích staré Prahy. Závod, který ukáže schopnost orientace ve městě, u mladších vyzkouší jejich odvahu a zajistí příjemně strávené odpoledne.

    Můžete přijít závodit a poměřit své síly s ostatními, vyzkoušet si, jestli dokážete to, co děti ze skautských oddílů nebo se jen podívat na strašidla, která se skutečně objevují v ulicích staré Prahy.

    Kdy?
    Prahou plnou strašidel 2010 Termínem XXVII.ročníku závodu bude sobota 8. ledna 2011.

    Kde?
    Venkovní hřiště Sokola v Tyršově domě na Újezdě; adresa Tyršova domu: Újezd 450, Praha 1 (zastávka tramvají 12, 22 a 23 Hellichova – na hřiště se vchází buď z Kampy nebo z ulice Všehrdovy).

    Je to pro kohokoliv?
    Závod se skládá ze dvou částí – závodu oddílů a závodu veřejnosti. Je tedy určen jak pro tříčlenné hlídky oddílů ve třech věkových kategoriích, tak i pro týmy (např. rodinné) do pěti osob bez věkového omezení.

    http://www.strasidla.net

    Kontakt na pořadatele: info@strasidla.net
    foto Jan Petera

    Autor