Evropský rok dobrovolnictví Debata se bude konat dne 15. února od 17 hod. v prostorách Evropského domu, Jungmannova 24, Praha 1.
    Rok 2011 byl vyhlášen Evropským rokem dobrovolnictví s cílem usilovat o vytvoření prostředí příznivého pro dobrovolnictví a odstraňovat stávající překážky, zlepšit kvalitu dobrovolnických aktivit, oceňovat a uznávat dobrovolné činnosti ze strany veřejných institucí, formálního a neformálního vzdělávání i zaměstnavatelů a zlepšit povědomí o hodnotě a významu dobrovolnictví. Bez konkrétních implementačních plánů ale zůstanou cíle jen cíli.

    Odborná debata se pokusí představit účastníkům koncept Evropského roku dobrovolnictví 2011 a způsob jeho implementace na evropské i národní úrovni. Zaměří se na výstupy Evropského roku a jeho dopad na podmínky pro dobrovolnictví v ČR.
    Pokusí se rozkrýt přínos dobrovolnictví pro společnost, jeho ekonomickou a sociální hodnotu a vliv na získávání specifických znalostí a schopností. Tématem bude i mezinárodní / globální dimenze dobrovolnictví.
    V rámci debaty vystoupí níže uvedení řečníci reprezentující široké spektrum pohledů a názorů.
    Následovat bude debata s účastníky.

    • Úvodní slovo – Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR a Jiří Kubíček, vedoucí Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR
    Michal Urban, ředitel odboru pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR odpovědný za implementaci Evropského roku dobrovolnictví 2011
    Pavel Trantina, člen Evropského hospodářského a sociálního výboru za ČR a předseda koordinační skupiny k Evropskému roku dobrovolnictví 2011
    Vojtěch Eliáš, prezident Arcidiecézní charity Praha
    Michal Broža, vedoucí Informační kanceláře OSN v Praze
    Libor Malý, ředitel společnosti LMC, s.r.o. provozující servery www.jobs.cz , www.prace.cz nebo www.dobro.cz
    Petr Jonák, ředitel pro korporátní komunikaci skupiny AWT, a.s.

    Moderátor: Michal Kadera, CEBRE

    V případě zájmu o účast se prosím registrujte do 14. února 2011 na adrese prague@cebre.cz.


    Tato debata je organizována jako součást projektu Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR s cílem komunikovat aktuální evropská témata vůči široké skupině odborné i laické veřejnosti realizovaného Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR ve spolupráci s CEBRE – Českou podnikatelskou reprezentací při EU. Více informací na prague@cebre.cz.

    Autor