IOM Mezinárodní organizace pro migraci Česká republika
    a META o. s. – Sdružení pro příležitosti mladých migrantů

    Vás zvou na

    Národní workshop projektu iYouth,
    který se uskuteční 23. 11. 2012 od 9:30 – 16:00
    v Integračním centru Praha, Žitná 51, Praha 1.

    Projekt iYouth se zaměřuje na integraci mládeže z řad migrantů. S nárůstem počtu mladých migrantů cítíme  potřebu propojení různých aktérů a organizací a zároveň i témat, které se k daným oblastem vážou s cílem  nastavení optimální formy spolupráce.

    Rádi bychom Vám proto předali české i zahraniční zkušenostií od institucí a neziskových a migrantských  organizací z Francie, Rakouska, Finska, Polska a České republiky pracujících jak s mládeží, tak v oblasti migrace.

    V první části workshopu bychom vás rádi seznámili s výstupy projektu, kterými jsou především:

    Evropský webový portál obsahující materiály a užitečné nástroje pro organizace pracující s cizinci, nově vznikající  migrantská sdružení, ale i pro organizace, které se chystají nabídnout své služby mládeži z řad migrantů.

    Metoda Peer review jako proces evaluace a sdílení zkušeností mezi odborníky z partnerských zemí a proces  nastavování standardního modelu.

    Ve druhé části workshopu si můžete vybrat z následujících dobrých praxí:

    1. Dobrá praxe: Kanava (Finsko), Arménská kulturní asociace (Polsko). Témata: komunitní práce, street work,  nízkoprahové kluby, dobrovolnictví.

    2. Dobrá praxe: Nash Vybir (Polsko), Ethical Partnership (Velká Británie). Témata: lobbying, vedení kampaní,  vedení NNO.

    3. Dobrá praxe: Interface (Rakousko), META (Česká republika). Témata: potřeby cílové skupiny a realizace služeb na základě potřeb, poradenství, neformální a jazykové vzdělávání.

    Výstupy z workshopů, identifikované potřeby a návrhy pro zlepšení budou předneseny na konferenci 4. 12. 2012  na Ministerstvu vnitra ČR (institucionální partner projektu).

    Vzhledem k omezené kapacitě prosíme zájemce o vyplnění registračního formuláře nejpozději do 9. 11. 2012.

    Přihlašovací formulář:
    https://docs.google.com/a/crdm.cz/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dG8xNmlOeFktZkFzdEQ1Nk85OWlLcUE6MQ

    Kontakt IOM: Marie Říhová, mrihova@ion.int, tel: 233 37 0160
    Kontakt META: Petra Kozílková, kozilkova@meta-os.cz, tel: 222 521 446

    Autor