Poslední březnovou neděli strávili nejen tomíci hned z deseti různých oddílů v českolipském Jiráskově divadle.

    Přilákal je sem totiž již 17. ročník divadelního festivalu Cimrman by se divil, který tradičně pořádá domáci TOM CHIPPEWA.

    Cimrman by se divil 2015 - 17. ročník divadelního festivalu tomíkůCimrman by se divil 2015 - 17. ročník divadelního festivalu tomíků Letos nás herecky podpořili Dakoti také z České Lípy, Máci z Turnova, Magneti z Kamenického Šenova, Robinsoni z Poděbrad, Světlušky z Prahy, Roháči z Kladna, Liščata z Velkých Hamrů, Stopaři z Kovářské a Veverci z Brandýsa nad Labem.

    V porotě zasedli opravdoví herci z ochotnického novoborského divadla a neměli to vůbec jednoduché! Rok od roku totiž stoupá úroveň divadelních schopností tomíků, jejich odvaha, přednes, scénáristické i režijní dovednosti.

    Cimrman by se divil 2015 - 17. ročník divadelního festivalu tomíků Závěrečnou atmosféru podtrhla famózní bubnová šou místních borců a žonglérské kousky Vény a Brusinky, tomíků tělem i duší.
    Vítězem se opět po roce stal každý, kdo přišel hrál nebo se jen bavil, každopádně zažil dalšího českolipského Cimrmana.
    Více se dozvíte v rozhovoru na http://www.i-noviny.cz/divadlo/z-smida-nechte-se-prekvapit-detskou-fantazii#.VRmuNvmsWm0

    Cimrman by se divil 2015 - 17. ročník divadelního festivalu tomíků Poděkovat musíme také všem, kdo si zakoupili dobročinný párek v rohlíku, můžeme tak nadaci Ozvěna věnovat hned 4 tisíce korun*. Takto se nám letos podařilo spojit zábavu s dobrým skutkem a ještě se příjemně nadlábnout.
    Sbírku věcným darem podpořily Jizerské pekárny, řeznictví Stoklasa a řeznictví Staněk. Děkuji všem za vaše dobré srdce.

    Zdeněk Šmída, TOM CHIPPEWA p.s.*: http://www.i-noviny.cz/ceskolipsko/verejna-sbirka-na-pomoc-kacence-byla-uspesna#.VR4RLvmsVl1

    Autoři