Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (MZV) ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou (ČRA) vyhlašuje fotografickou soutěž pro amatérské fotografy starší 14 let na téma „Proč je zahraniční rozvojová spolupráce tak důležitá?“.

    Soutěž se uskuteční v rámci Evropského roku pro rozvoj 2015 ve všech členských státech Visegrádské skupiny (Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko).

    Své příspěvky zasílejte do pátku 21. srpna 2015 (16:00 hod) e-mailem na adresu: soutez@mzv.cz.

    Evropská unie je kolektivně největším světovým poskytovatelem zahraniční rozvojové spolupráce. Hlavním cílem Evropského roku pro rozvoj 2015 je zvyšovat povědomí a zájem občanů EU o zahraniční rozvojovou spolupráci realizovanou jak Evropskou unií, tak jejími členskými státy včetně České republiky. Evropský rok pro rozvoj 2015 představuje občanům prostřednictvím řady aktivit konkrétní výsledky rozvojových projektů financovaných EU, které přispívají ke zvyšování celkové hospodářské, sociální a politické stability v partnerských zemích.

    O vítězích fotografické soutěže rozhodne hodnotící komise složená ze zástupců MZV a ČRA. Autoři prvních pěti vybraných fotografií obdrží věcné ceny z rukou představitele Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Českého rozvojového dne. Tato hlavní aktivita Evropského roku pro rozvoj 2015 v České republice se uskuteční v polovině září 2015 v parku na Kampě v centru Prahy.

    Vítězné fotografie z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska budou součástí putovních výstav ve všech těchto zemích. U nás budou pro širokou veřejnost vystaveny ve spolupráci s magistrátem v Plzni, Evropském hlavním městě kultury 2015, a v dalším českém městě. Následně mohou být fotografie využity pro propagaci rozvojové spolupráce ČR (např. zařazením do kalendáře či další výstavy).

    Komise bude hodnotit tyto charakteristiky zaslaných příspěvků:
    Evropský rok pro rozvoj 2015 (motto) • Originalita ztvárnění soutěžního tématu
    • Technická kvalita fotografie
    • Zachycení tématu a informační hodnota fotografie
    • Celkový dojem

    Své příspěvky (nebo odkaz na jejich stažení) společně s jejich popisem a vašimi základními osobními údaji (jméno, příjmení, kontaktní adresa, e-mail a telefonický kontakt) zasílejte do pátku 21. srpna 2015 (16:00 hod) e-mailem na adresu: soutez@mzv.cz.

    Podrobnosti o soutěži naleznete zde

    https://europa.eu/eyd2015/cs/czech-republic/events/photo-competition

    Související:

    Proč je rok 2015 vyhlášen Evropským rokem pro rozvoj?
    https://europa.eu/eyd2015/cs/czech-republic/posts/informace

    https://europa.eu/eyd2015/cs

    http://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/children-of-peace_en

    Autor