Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (MZV) ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou (ČRA) vyhlašuje v rámci Evropského roku pro rozvoj 2015 (EYD2015) výtvarnou soutěž .

    Je určena pro děti a mládež ve věku 6 – 14 let a tématem je „Jak budou rozvojové země vypadat po roce 2030?“

    Soutěž se uskuteční v rámci Evropského roku pro rozvoj 2015 ve všech členských státech Visegrádské skupiny (Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko). Evropská unie je kolektivně největším světovým poskytovatelem zahraniční rozvojové spolupráce.

    Hlavním cílem Evropského roku pro rozvoj 2015 je zvyšovat povědomí a zájem občanů EU o zahraniční rozvojovou spolupráci realizovanou jak Evropskou unií, tak jejími členskými státy včetně České republiky. V rámci Evropského roku pro rozvoj 2015 jsou občanům prostřednictvím řady aktivit představovány konkrétní výsledky rozvojových projektů financovaných EU, které přispívají ke zvyšování celkové hospodářské, sociální a politické stability v partnerských zemích.

    O vítězích výtvarné soutěže rozhodne hodnotící komise složená ze zástupců MZV a ČRA. Autoři prvních pěti vybraných příspěvků obdrží věcné ceny z rukou představitele Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Českého rozvojového dne, který se uskuteční v polovině září 2015 v parku na Kampě v centru Prahy jako vlajková loď Evropského roku pro rozvoj 2015.

    Vítězné výtvarné práce z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska budou vystaveny zároveň ve všech těchto zemích. U nás budou pro širokou veřejnost vystaveny ve spolupráci s magistrátem města Plzně, Evropského města kultury 2015, a v dalším českém městě. Následně mohou být fotografie využity MZV či ČRA pro propagaci rozvojové spolupráce ČR (např. zařazením do kalendáře či výstavy).

    Komise bude hodnotit tyto charakteristiky zaslaných příspěvků:
    Evropský rok pro rozvoj 2015 (motto) • Originalita ztvárnění soutěžního tématu
    • Zachycení tématu a informační hodnota výtvarné práce
    • Celkový dojem

    Své příspěvky zasílejte spolu s vašimi údaji (jméno a příjmení, věk, kontaktní adresa, e-mail a telefonní spojení rodiče nebo zákonného zástupce) do pátku 21. srpna 2015 na adresu:

    Odbor rozvojové spolupráce a humanitární pomoci – Značka SOUTĚŽ
    Ministerstvo zahraničních věcí ČR,
    Loretánské náměstí 5, 118 00 Praha 1

    Případné dotazy směřujte e-mailem na adresu soutez@mzv.cz.

    Podrobná pravidla naleznete v PDF souboru ke stažení zde

    https://europa.eu/eyd2015/cs/czech-republic/events/drawing-competition

    Související:

    Proč je rok 2015 vyhlášen Evropským rokem pro rozvoj?
    https://europa.eu/eyd2015/cs/czech-republic/posts/informace

    https://europa.eu/eyd2015/cs

    http://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/children-of-peace_en

    Autor