Velké finále soutěže Zlatý oříšek 2015 vysílala ČT2 na Nový rok – 1. ledna 2016. Ze třiceti finalistů musela porota vybrat pouhých 10 – a měla to velice těžké – všichni finalisté totiž něčím pozoruhodným vynikali.
    Finále se jako divák účastnila také ministryně školství Kateřina Valachová.

    A jak to nakonec dopadlo?

    Ceny Zlatý oříšek 2015 získali: tanečnice na vozíčku Karolína Dejová, hokejová brankářka Kateřina Dvořáková, básnířka a spisovatelka Nela Fialová, dívky věnující se charitě prostě nazvané Jsme tým, včelařka Dobruše Lukášová, astronomka Natálie Maleňáková, stolní tenistka Kristýna Pěnkavová, gymnastka Veronika Šebáková, houslistka Klára Zayková a letošní jediný chlapec multiinstrumentalista Jaroslav Voříšek.

    Více na www.zlatyorisek.cz/

    #Zlatý-oříšek

    #inkluze #integrace #socialnizaclenovani

    #inkluze #socialnizaclenovani

    Sociální začleňování (inkluze) z pohledu organizací pracujících s dětmi a mládeží je začlenění sociálně nebo zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže do volnočasových aktivit pořádaných spolky, oddíly, kluby… apod. Cílem přitom je, aby se stali aktivními a rovnoprávnými členy skupiny. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) toto sociální začleňování podporuje prostřednictvím rozvoje způsobilostí, dovedností a schopností vedoucích, dobrovolníků a dalších spolupracovníků pracovat s dětmi a mládeží se specifickými potřebami v rámci volnočasových aktivit. Vytváří informační prostor pro sdílení zkušeností a předávání informací o aktivitách podporujících inkluzi dětí a mládeže.

    Autor