Hledáme osudy lidí, na které se zapomnělo nebo se mělo zapomenout…

    Ptej se rodičů, prarodičů, známých, sousedů a nech si vyprávět jejich vzpomínky na 20. století!
    Vyhraj ve velké dokumentaristické soutěži!
    Soutěží se až do konce února 2016 o mnoho skvělých cen!

    Chcete objevovat příběhy, které se opravdu staly? Je vám více než 13 let a jste z České nebo Slovenské republiky? Zajímáte se o to, jak se žilo v době komunismu nebo třeba za druhé světové války?
    Pak jste na nejlepší cestě úspěšně obstát ve velké soutěži Příběhy 20. století!

    Úkolem je natočit a autorsky zpracovat celoživotní svědectví pamětníka 20. století. „Zaznamenejte vyprávění lidí, na které se zapomnělo nebo se mělo zapomenout. I novodobé české dějiny mají své hrdiny a zbabělce, temná období i chvíle velkých činů.“ Soutěžním příspěvkem jsou zpracované vzpomínky vypovídající o 20. století. Skrze svědectví pamětníků můžete také zpracovat více či méně známé události českých nebo slovenských moderních dějin.

    OBJEVTE PŘÍBĚH SVÉ RODINY
    Ptejte se příbuzných na jejich životní příběh. Nebojte se zeptat na celý život, od zážitků z dětství. Ať už uslyšíte příběh nevšední nebo prostý, určitě stojí za vyslechnutí.

    NATOČTE VYPRÁVĚNÍ LIDÍ, KTERÝCH SI VÁŽÍTE
    Využijte soutěž jako příležitost osobně si popovídat s člověkem, kterého si vážíte!

    I MÍSTA MAJÍ SVÉ PŘÍBĚHY
    Znáte místo, které je spjato se zajímavým příběhem? Ptejte se lidí, kteří v jeho okolí bydlí, a sestavte např. pamětnickou mozaiku.

    POŽÁDEJTE O POMOC INSTITUCE
    Zajímavého pamětníka vám doporučí např. místní pobočka Konfederace politických vězňů, Československé obce legionářské, Českého svazu bojovníků za svobodu, regionální muzea a další.

    Více o soutěži, pravidla, registrační formulář – to vše najdete na:

    http://www.pribehy20stoleti.cz

    Autor