S koncem roku tradičně vrcholí také dobročinný projekt Dětský čin roku. O vítězích již dvanáctého ročníku opět rozhodovaly svým hlasováním samotné děti.

    Na webových stránkách www.detskycinroku.cz mohly podporovat jednotlivé semifinalisty až do 6. listopadu 2016. Zabodovala u dětské poroty obětavost dívky, která podstoupila náročnou transplantaci, aby zachránila život svému bratrovi? Nebo se vítězem stane chlapec, který díky znalostem první pomoci úspěšně resuscitoval malé dítě, zatímco dospělí byli bezradní? Hrdinství má i v letošním ročníku Dětského činu roku mnoho podob a všechny soutěžní příběhy si zaslouží obdiv.

    Soutěžící usilují se svými pravdivými příběhy o vítězství v jedné ze sedmi kategorií Dětského činu roku: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě (partnerem je Rádio Junior), Dobrý nápad, Pomoc n@ netu (partnerem je Seznam.cz) a Pomoc starším lidem, kterou zaštiťuje hlavní partner projektu Nadace AGROFERT.

    Děti vybírají dětské hrdiny Ze všech zaslaných příběhů vybrala odborná porota Dětského činu roku pět semifinalistů v každé ze sedmi soutěžních kategorií. Určení vítězů měly pak ve svých rukách všechny děti, které se do 6. listopadu 2016 mohly zapojit do hlasování na webových stránkách www.detskycinroku.cz.

    Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 1. prosince 2016. „Cílem Dětského činu roku je vyzdvihovat pozitivní skutky dětí, a tak inspirovat celou společnost v konání dobra, toleranci a zájmu o druhé. Ráda bych vyzvala všechny děti, aby se zapojily do hlasování o letošních největších hrdinech mezi svými vrstevníky. Věřím, že je mnozí soutěžící svou statečností a obětavostí překvapí,“ uvedla Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.

    Odměna pro vítěze Vítězové jednotlivých kategorií Dětského činu roku 2016 dostanou jako odměnu věcné dárky od partnerů projektu a šek v hodnotě 10 000 Kč pro svou školu na nákup školních pomůcek. Odměnou bude také nevšední zážitek při slavnostním vyhlášení na Staroměstské radnici v Praze, kterého se účastní patroni jednotlivých kategorií: herec Jan Révai, herečka Jitka Čvančarová, zpěvačka Petra Černocká, moderátorka Lucie Křížková, vícenásobný paralympionik a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, moderátorka Zora Jandová a další.

    Více informací o projektu Dětský čin roku, včetně podrobných pravidel, naleznete na webových stránkách www.detskycinroku.cz.

    Autor