Termín pro přihlášení projektů a prací do soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu Přeměna odpadů na zdroje se prodlužuje do 28. února 2017.

    Máte nápady jak získat suroviny z odpadních materiálů pro další využití? Realizujete stavby nebo zadáváte projekty veřejné správy s využitím odpadů/recyklátů/druhotných surovin? Přihlaste se do soutěže a získejte hodnotné ceny a ocenění Ministerstva průmyslu a obchodu. Představíme vaše nápady a projekty široké veřejnosti, pro kterou budete inspirací.

    Soutěže vyhlášené Ministerstvem průmyslu a obchodu se můžete zúčastnit i vy pokud zašlete svou přihlášku do 28. února 2017. Cílem soutěže je zvýšit zájem o využívání recyklovaných odpadů/druhotných surovin. Proto je soutěž určena co nejširšímu spektru veřejnosti rozdělené do pěti soutěžních kategorií:

    Kategorie 4A je pro studenty vysokých škol, kteří mohou soutěžit se svými projekty v rámci bakalářských a diplomových prací, nebo svých návrhů na zhodnocení již použitých výrobků.
    Kategorie 4B je pro žáky ZŠ, SŠ a mimo školní zařízení, kteří mohou soutěžit se svými, díly, projekty a výtvory na využití použitých výrobků.

    Kategorie 1 je pro podniky/firmy, které vstupní suroviny nahrazují druhotnými surovinami nebo odpady či recykláty.
    Kategorie 2 je pro stavební firmy, které při své činnosti recyklují odpady a využívají druhotné suroviny pro další výstavbu a snižují tak produkci odpadů.
    Kategorie 3 je pro obce, města a další veřejné organizace, které v rámci realizovaných veřejných zakázek využívají recyklované odpady/druhotné suroviny, např. při výstavbě hřišť, cyklostezek, komunikací apod.

    Více: http://www.mpo.cz/cz/prumysl/politika-druhotnych-surovin-cr/soutez-premena-odpadu-na-zdroje-prodlouzena-konce-unora-2017–225585/

    #soutěž #suroviny #recyklace

    Autor