Do 24. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR přihlásili žáci a studenti 78 oblíbených pedagogů. To je rekord v dosavadní historii ankety.

    Do finále postoupili: Radka Dlabalová ze ZŠ Rokycany, Hana Kolpaková ze ZŠ Miloše Šolleho v Kouřimi, Lukáš Lis ze ZŠ Soběslav, Pavel Novák ze ZŠ a MŠ Kameničky, Alena Šedivá z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře a Michal Zajíček ze ZŠ Stěbořice.

    Lukáš Lis přebírá dárek od MŠMT za titul Ámos češtinářÁmos matikář 2017 neboli Věra Pejčochová z Brna Než předseda poroty MUDr. Jan Cimický předal řediteli ankety obálku se jménem 24. Zlatého Ámose, byl zaplněný sál kongresového centra hotelu Olšanka svědkem korunovace šesti Ámosů.
    Za MŠMT ministryně Kateřina Valachová korunovala Lukáše Lise ze ZŠ Soběslav jako Ámose češtináře a Věru Pejčochovou ze ZŠ Novolíšeňská v Brně jako nejoblíbenější učitelku matematiky.

    Alena Šedivá z Tábora přebírá dar ČEZu pro Ámose fyzikářeVladimír Šmahaj z Prahy se stal Ámosem chemikářem Zlatý partner ankety ČEZ ze všech nominovaných vybral nejoblíbenější učitelku fyziky. Titul Ámos fyzikář a zároveň oranžovou učebnu v hodnotě 200 000 Kč pro svou školu získala Alena Šedivá z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře .
    Stříbrný partner, UNIPETROL, zvolil nejoblíbenějšího učitele chemie. Korunován byl Vladimír Šmahaj z gymnázia Jana Keplera v Praze.

    Lukáš Lis ze Soběslavi získal také titul Ámos sympaťák 2017 Hlasování o titul Ámos sympaťák letos poprvé organizoval dětský kanál České televize.
    Ředitel ČT 😀 Petr Koliha na základě rozhodnutí téměř 15 000 diváků Déčka korunoval jako nejsympatičtějšího pedagoga Lukáše Lise.

    Michal Zajíček - Dětský Ámos 2017. Zvolila ho porota složená ze žáků škol všech finalistů. Dětská porota složená ze žáků škol finalistů rozhodla, že Dětským Ámosem 2017 se stal Michal Zajíček ze ZŠ Stěbořice.

    Zlatý Ámos 2017 - Lukáš Lis ze Soběslavi A pak už ředitel ankety Slávek Hrzal otevřel obálku se jménem nového Zlatého Ámose a do ztichlého sálu oznámil: „Nejoblíbenějším učitelem ČR 2017 a 24. Zlatým Ámosem se stává Lukáš Lis ze ZŠ Soběslav.“

    Atmosféra finále Zlatého Ámose 2017 v hotelu Olšanka Ministryně školství gratulovala na svém Facebooku i všem ostatním učitelům, kteří získali nominaci od svých žáků. “ Jsem nesmírně ráda, že v řadě škol existují takto dobré vztahy mezi učiteli a žáky, že jsou to dobří parťáci. Ocenění učitelé jsou vzorem pro ostatní, jak vytvářet přátelské prostředí na školách,“ napsala.

    #zlatyamos

    #zlatyamos

    Zlatý Ámos – Anketu o nejoblíbenějšího učitele České republiky vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli (vychovateli), dětmi a jejich vedoucími.
    Více informací najdete v článcích o anketě Zlatý Ámos na ADAM.cz a také na internetových stránkách akce www.zlatyamos.cz.

    Instagram – #zlatyamosTwitter – #zlatyamosFacebook – #zlatyamos

    Autor