V neděli 23. dubna 2017 přesně v 15 hodin odstartovaly ve 40 městech České republiky v pořadí již šesté Strolleringové závody – ZÁVODY ve sportovní CHŮZI s KOČÁRKEM.

    Závody proběhly také ve slovenské Trnavě a na 15 místech v Polsku!

    Strollering aneb Závody kočárků 2017 - OstravaStrollering aneb Závody kočárků 2017 - Cehnice Letošního 6. ročníku se zúčastnilo více než 1200 kočárků – stovky mladých rodin si přišly užít zábavně-sportovní odpoledne, kdy na trase dlouhé přibližně 100 kroků museli všichni závodníci vyvinout co nejrychlejší chůzi s kočárkem. K vidění byly opravdu skvělé sportovní výkony nejen v kategorii Maminky, ale i Tatínci a Celé rodiny, kdy se při závodech museli dva členové rodiny držet madla kočárku současně.
    Cílem celé akce bylo motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu a ukázat, že to jde i s kočárkem.
    A to se jistě povedlo!

    Strollering aneb Závody kočárků 2017 - Nové Město nad MetujíStrollering aneb Závody kočárků 2017 - Ostrava Na mnoha místech se závodníci mohli také účastnit různých doprovodných programů.
    Pro větší i menší děti byly připraveny závody – odrážedel, koloběžek i kol, závody kočárků pro panenky, malování na obličej a další atrakce. Pro vítěze se našly i drobné ceny od sponzorů, a na organizaci závodů se podílely nejrůznější místní organizace i samotné obce.

    Strollering aneb Závody kočárků 2017 - Strakonice Závody kočárků nejenže baví, ale také pomáhají
    Výtěžek ze startovného, které hradí každý závodící kočárek, byl dále darován nejrůznějším zdravotně handicapovaným jedincům, nemocnicím, či neziskovým organizacím. Celkově se vybralo a následně darovalo 140 010 Kč!

    Fotografie z mnoha míst v republice si můžete prohlédnout ve fotogalerii:
    http://zavodykocarku2017.rajce.idnes.cz/


    Co je to Strollering®?
    Strollering aneb Závody kočárků 2017 - Praha Strollering® je určen všem ženám, ale i mužům na mateřské či rodičovské dovolené, kterým chybí pravidelné sportování, nebaví je každodenní monotónní procházky s kočárkem a rádi by tento čas využili trochu víc pro sebe. Zároveň je úžasnou příležitostí pro maminky sportovkyně, kterým se nabízí možnost absolvovat intenzivní dvoudenní školení a začít pak s vedením vlastních lekcí prakticky kdekoli. Právě podpora žen na mateřské dovolené k chuti podnikat, sebevzdělávat se a jít si za svým snem je jedním z primárních cílů, kterého chce Edita prostřednictvím Strolleringu® dosáhnout.
    Strollering aneb Závody kočárků 2017 - Praha „Když jsem zakládala Strollering®, přála jsem si v ženách-maminkách probudit lásku k pravidelnému pohybu. Přála jsem si, aby se stal jejich každodenní součástí i v době, kdy na nás samotné nezbývá téměř žádný čas. I dnes je mým cílem motivace žen. Aby věřily samy sobě, aby měly vlastní sny a aby věřily, že je dokážou uskutečnit. I proto pořádáme Závody kočárků. Chceme maminky přesvědčit, že s dětmi lze dělat téměř cokoliv. Jenom musíte chtít a věřit tomu, co děláte!“

    Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem www.zavodykocarku.cz

    www.strollering.cz

    Autoři