Literární happening Noc literatury organizují Česká centra ve spolupráci s EUNIC (Sdružením kulturních institutů zemí EU), zahraničními zastupitelskými úřady, Zastoupením Evropské komise v ČR a nakladatelstvím Labyrint. Koná se pravidelně v předvečer zahájení Světa knihy, největšího knižního veletrhu v zemi, a v Praze i dalších městech ČR se letos odehraje 9. května 2018.

    Projekt organizují Česká centra od roku 2006. Před šesti lety se k němu připojil také Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) a v roce 2013 se kromě Prahy četlo poprvé i v dalších městech Česka. Letos se mohou Noci literatury zúčastnit lidé ve více než 50 městech České republiky a ve více než 30 městech v dalších zemích.

    Noc literatury je kulturní událostí, která nabízí široké veřejnosti příležitost seznámit se netradičním způsobem s tvorbou současných evropských spisovatelů. Za dobu svého konání tak Noc literatury představila stále rostoucímu publiku mnoho desítek titulů evropské literatury.

    Městská knihovna Pelhřimov si vás dovoluje pozvat ve středu 9. května 2018 od 18.00 hodin do atria knihovny na Noc literatury 2018. Číst se bude na 3 místech, v atriu knihovny bude číst Mgr. Karel Kratochvíl od 18.00 – 18.30 h., čtení bude pokračovat s Mgr. Jaromírou Jirků v kapli sv. Kříže (Kalvárie) od 19.00 – 19.30 h. a závěr čtení s opatem želivského kláštera Jáchymem Jaroslavem Šimkem vás čeká v Kostele sv. Víta od 20.00 – 20.30 hodin. Cílem tohoto celostátního projektu je představit posluchačům současnou evropskou literaturu netradičním způsobem a zároveň oživit večerní město přitažlivou akcí. Na různých místech čtou během jednoho večera známé osobnosti ukázky ze zajímavých knih. Trojí atraktivitou projektu, spojením zajímavého textu, neobvyklého místa a originální prezentace, usilujeme o vytvoření jedinečného kulturního zážitku pro širokou veřejnost. Noc literatury se koná každý rok vždy v předvečer zahájení největšího knižního festivalu Světa knihy v Praze. Číst se budou úryvky ze současných knih evropských autorů.

    Více:
    http://www.nocliteratury.cz/cs/2018

    Autor