Je vám mezi 16 a 30 lety? Pracujete na projektu s evropským rozměrem? Zúčastněte se soutěže o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany, jejíž dvanáctý ročník právě probíhá!

    Soutěž pořádá Evropský parlament a Nadace Karla Velikého a je určena mladým lidem, kteří vytvářejí projekty na podporu porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí.

    Vítězové Ceny Karla Velikého pro mladé Evropany 2018 (9. 5. 2018, Cáchy) Autoři tří vítězných projektů se mohou těšit na peněžní odměnu. První místo je ohodnocené částkou 7 500 eur, druhé 5 000 eur a třetí 2 500 eur. Vítězové se zároveň zúčastní slavnostního udílení ceny v Cáchách, které proběhne v květnu 2019.
    Oceněným projektům se také dostane velké pozornosti v mediálních kanálech Evropského parlamentu a Nadace.

    Nejzazší termín pro podání přihlášek: 28.1.2019
    http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/cs/

    Cena Karla Velikého pro mladé Evropany 2019 Soutěžit mohou například výměnné programy mládeže, umělecké nebo internetové projekty s evropským rozměrem.
    Vítězné projekty by měly sloužit jako vzor pro mladé lidi žijící v Evropě a nabízet praktické příklady Evropanů žijících spolu jako jedna komunita. V minulých ročnících tak byly oceněny například výměnné programy pro mládež i umělecké a internetové projekty s evropským rozměrem.
    Registrovat projekt mohou autoři ve věku 16-30 let. Termín uzávěrky soutěže je 28. ledna 2019.

    Více o soutěži najdete na
    http://www.europarl.europa.eu/czechrepublic/cs/p%C5%99ihlaste-sv%C5%AFj-projekt-do-ceny-karla-velik%C3%A9ho-pro-mlad%C3%A9-evropany-2019 a také na sociálních sítích.

    Autor