Nejen v Praze je v tento den přístupno mnoho zajímavých míst, kam se běžně běžný smrtelník nepodívá, a mnoho dalších zajímavých akcí.

    U příležitosti státního svátku se opět otevře sídlo Senátu Parlamentu ČR veřejnosti. Připraveny budou komentované prohlídky Valdštejnského paláce, v Kolovratském paláci bude prohlídka probíhat bez průvodců.

    Den otevřených dveří je v pondělí 28. 10. 2019 v různých institucích a památkách. Veřejnosti se otevře např. Rezidence primátora hl. m. Prahy, pražský Obecní dům, Kramářova vila, sídlo Poslanecké sněmovny a další místa.

    Vstup zdarma je v tento státní svátek například do všech sbírkových expozic Národní galerie Praha a na doprovodné programy v rámci oslav výročí vzniku Československa. Snížené vstupné zaplatíte v některých muzeích, například v Národním technickém muzeu na Letné.

    28. října 2019 se koná ve Foru Karlín v Praze Koncert pro Paměť národa. https://www.kudyznudy.cz/akce/koncert-pro-pamet-naroda

    Také mimo Prahu se konají zajímavé akce a možnosti, kam se vypravit, třeba výlov Bohdanečského rybníka 2019 nebo koncert ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm…
    Víc akcí včetně podrobností k nim najdete na https://www.kudyznudy.cz
    https://www.kudyznudy.cz/aktuality/tesite-se-na-podzimni-prazdniny-nepropasnete-zaji
    https://www.kudyznudy.cz/aktuality/statni-svatek-28-9-2011-na-pamatkach-ve-sprave-n

    Můžete se také zapojit do výsadeb stromů, ať už to budou Lípy republiky, stromořadí nebo kus lesa. sazimebudoucnost.cz

    Autor