Je vám mezi 16 a 30 lety? Pracujete na projektu s evropským rozměrem? Přihlaste se do soutěže o Cenu Karla Velikého! Můžete získat finanční podporu až 7 500 eur.

    Ocenění nesoucí jméno Karla Velikého, slavného středověkého panovníka, který spojil velkou část Evropy a podporoval vzdělanost, udílí každoročně Evropský parlament a Nadace Mezinárodní ceny Karla Velikého v Cáchách mladým lidem od 16 do 30 let.

    Projekty, se kterými se o cenu můžete ucházet, by měly podporovat porozumění na evropské a mezinárodní úrovni, napomáhat rozvoji společného smyslu pro evropskou identitu a integraci, představovat vzor pro mladé lidi žijící v Evropě.

    V minulých ročnících zvítězily projekty, jako jsou výměny mládeže či akce z oblasti sportu, umění či kultury. Je možné přihlásit i internetové projekty s evropským rozměrem. Zde si můžete přečíst o projektech vítězů minulých ročníků.

    Autoři třech vítězných projektů se mohou těšit na peněžní odměnu. První místo je ohodnocené částkou 7 500 eur, druhé 5 000 eur a třetí 2 500 eur. Vítězové se zároveň zúčastní slavnostního udílení ceny v Cáchách, které proběhne v květnu 2021.

    Přihlášky můžete posílat do 31. ledna 2021.

    Veškeré informace o podmínkách účasti a registraci najdete na stránkách Ceny Karla Velikého.

    Pokud Vás soutěž Karla Velikého zaujala, neváhejte a pošlete přihlášku.

    V případě dalších dotazů se obraťte na ecyp2021@europarl.europa.eu.

    Kancelář Evropského parlamentu v ČR

    Autor